11.1.2010 jaká naše miminečka jsou

11.01.2010 15:15

...nedávno jsme si zkoušeli tipovat, jakou bude mít to či ono miminko povahu a teď je čas, potvrdit nebo poopravit naše první poznatky.

Vezmeme to popořadě od prvního narozeného, a to Balbíka.

Balbík ( BALBO LIO ) zůstal celkem stejný, jako byl. Je stále z těch klidnějších, žádný rváč a prudílek, i když na druhou stranu si nenechá líbit nějaké drsné hry od sourozenců. K papání se má normálně, také už ztratil své váhové prvenství. Naprosto ale nesnáší být v ohrádce, ( jsou tam, když je potřeba vytřít podlahu a uklidit jim ) a je asi nejhlasitější žalovníček. Vysavače se nebojí a být větší, asi by s ním šel bojovat.

Až vyroste, bude chodit s pánečkem myslivcem na prasátka, takže snad mu jeho rozvážná a nebojácná povaha vydrží a bude spokojen jak páneček tak Balbík. Bydlet bude v zimě v Praze a od jara do podzima na hájence.

 Beinka ( BEA BEATY FACE ) je dámička. Není ani divoká ani bačkora, působí velmi půvabným dojmem. Jistě k tomu přispívá její opravdu krásná hlavička, jejíž vybarvení je zvláštně hezké a vynikne elegantní klabonos,  ale ona se i pohybuje - dá-li se u tak malého štěněte říct - s jistou grácií. Je to jen dobře, protože jí si pánečci vybrali k výstavám, takže doufáme, že se bude vyvíjet podle předpokladů a vyroste z ní krásná holka. Bude bydlet s páníky v opraveném domečku s hezounkou velikou fenečkou, kříženkou mastifa a fily, v Bobnicích.

Bojsíka ( BOYCE LIO ) blíže bohužel už představit nemůžeme, snad jen to, že poslední dny jeho života byly ve znamení mazlení. Možná věděl, co ho čeká, nebo ho nožičky omezovaly dříve, než to bylo možné pořádně zaregistrovat a proto byl takové zlatíčko. Tak rád papal a mazlil se. Ani u maminky nebyl tak spokojený, jako na klíně, ukázal pupík a nechal se mazlit a mazlit až usnul.

Pořád na něho myslíme a až roztaje zem, bude mít hrobeček na naší zahrádce u ustatních našich zvířátek, které už nejsou  s námi.

Buník ( BOONE BALD FACED ) - jeho povaha se také moc nezměnila. Jen je více mazlivější, rád si dojde pro pohlazení, rád si s námi hraje, ale nemusí být v náručí, to se cítí uvězněný a chce hned pryč. Jinak je to neposeda, je pořád v pohybu, stále něco kouše, průzkumu dá klidně přednost před papáním, takže to zatím vypadá, že lenoch a tlouštík z něj nebude. Buník bude bydlet v domu u Prahy s paní a dětmi a starším bulím kamarádem, páníček bude jezdit na návštěvy. Doufejme, že bude vše v pořádku a jak věří páneček, budou bulí kluci kamarádi.

Montík ( BAUMONT LIO ) - je a asi i zůstane bačkora. Napapat a hajat. sem tam něco prozkoumat, ale nesmí to být moc daleko, sem tam si s někým pohrát, ale nesmí moc zlobit a nejlépe si ležet a vše tiše pozorovat. Nechá se i zlobit od sourozenců a i když ho jejich škádkení bolí, málokdy se zmůže na obranu. Většinou jen pláče a čeká, až to tyrana přestane bavit a nechá ho být. Montík je už nejtěžší štěňátko, k papání se má moc dobře a protože je takový požitkář, nemá ani jak energii vybít a proto tak roste. Asi bude třeba hledět na jeho váhu, aby se časem unesl.

Jeho pánečci budou rádi za jeho pohodovou povahu, opravdu je nejklidnější z vrhu, protože pejska mají na doma na mazlení, výlety a dovolené.

Bude bydlet u Jihlavi, s dětmi, zkusí si různé aktivity a podívá se se svojí rodinou všude možně. Prostě bude pravý člen rodiny.

Bonynka ( BELLA BONY ) - se nám tedy vybarvila a to nejen doslova, ale i v přeneseném smyslu. Vypadá jako čertík a také je čertík. Tahle malá, dříve nevýrazná čubinka je nejdravější z vrhu. Pořád něco vymýšlí, pořád někoho zlobí a nedej bůh, aby někdo zlobil jí. To se naštve a hodně důrazně dává najevo svou nevoli. Nic si nenechá líbit. Co se mazlení týče, když má chuť je to mazlíček první třídy, když ale nemá, je naštvaná, že jí nenecháme běhat a docela hlasitě protestuje. Doufejme, že se uklidní, pánečka se do ní zamilovala hned pár dní po narození, ale přála si klidnou milou holčičku, tak doufejme, že jí nezklame. Bydlet bude Bony u Mladé Boleslavi.

Balintík,Medvídě ( BALINT BEAR CUB )- je malý medvídek. Je poslední z kluků i váhově, ale poslední vážení ukázalo, že začíná přibírat rychleji, než ostatní a brzy předhoní Beinku a možná i Bonynku. Že by mu vadilo, že mu říkáme i Prcku a nebo, že je menší než holky? Ať je to jak chce, Balintík je sluníčko, rarášek a skřítek, je to malý kašpárek. Je jako z hadích ocásků,poskakuje sem a tam a tam a sem, na přivolání přiběhne jako první, hned se sápe na klín, miluje být v náručí a olizovat nám obličej. Má takový veselý kukuč a připomíná asi více hrošíka než medvídka. Jeho láska k papání je úžasná, dokáže se tak nadlábnout, že vypadá jako by spolknul balónek, ale i po papání má energie na rozdávání a ke spánku se ubírá mezi posledními. Uvidíme, jak poroste dál, ale asi z něj nebude veliký líný pes, spíše bulík střední velikosti ale s velikým, dobrým a veselým srdíčkem.

Kravička, Berný ( BERNADETTE BONAMY )- je malinká a milounká holka. Nijak zvlášť se neprojevuje, je jemná, taková stále malinko neohrabaná. Trošku svým poskakováním dopředu a dozadu připomíná malé telátko. Moc ráda se s námi mazlí a docela často se jen tak jemně s někým škádlí. Abychom řekli pravdu, nechápeme, že jí nikdo nechce a ani nevíme, jestli jí chceme stále nabízet. Něčím si nás tahle holčička získala, má takový milý a moudrý pohled...   Postavičku má moc pěknou, je kvadratická s velmi krátkým ocáskem a moc hezkým klabáčkem. Moc rádi bychom jí viděli ve výstavním kruhu, myslíme si, že se opravdu povedla, i když prvotní samozřejmě je, aby se měla dobře a byla spokojená.

Takže uvidíme, kde nakonec holčička bude vyrůstat.

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode