18.12.2009 miminka krásně rostou, máme trikolorka?

26.03.2010 17:06

 

...dnes jsme zase vážili, štěnda krásně rostou. Už se jim probarvují nosánky a jeden chlapeček ( č.4 ) se začíná jevit jako trikolorek. Kontaktovali jsme i poradkyni chovu s prosbou o pomoc, ta nám ale sdělila to, že by bylo třeba ještě počkat, že je to tak 70 % trikolor a 30%  černá se žíháním. Takže budeme muset poprosit plemennou knihu o strpení do 6 týdnů věku štěňat, pak už by mělo jít určit barvu s jistotou.

 

      Jinak Týtečka je už úplně v pořádku, už nemusí brát antibiotika ( kvůli zánětu mléčné žlázy, když nesměla kojit ) ale pro jistotu jí s krmením malých trošku pomáháme. Také doufáme, že štěńátka rychle přejde slabší průjem, který mají někteří kvůli kontaminovanému mlíčku. Na veterině nám ale řekli, že o nic nejde,  je to normální a po ukončení léčby maminy to rychle přejde. 

      Týtka polevila v hlídání malých, už od nich sem tam poodchází a chce být častěji s námi -  to ale zase využívá Angeleenka, která je čím dál drzejší a pořád více se snaží dostat k malým. Doufejme, že je ohlídáme od nějaké vážnější potyčky, zatím se vše vyřešilo výhružným vrčením.

 

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode