20.1.2012 ... Angelee hárá

20.01.2012 23:32

...Angeleenka nám hárá. Chtěli jsme ji nakonec ještě zkusit krýt, znovu s Hermésem, ale vypadá to, že to budeme muset odložit

An má totiž dlouho problém se zabřezáváním a tak jsme s ní byli na vyšetření u odborníka na reprodukci Mvdr. Lázničky a on našel důvod, proč se An nedaří štěňata mít. Trpí silnou hormonální nerovnováhou ( detaily asi není důležité popisovat ) a tak je pravděpodobné, že sice zabřezne, ale zjednodušeně laicky řečeno, sama sobě v první polovině březosti přivodí potrat. My nic nezpozorujeme, protože březost není ještě rozpoznatelná a plody ona ještě v tuto dobu bez problémů vstřebá.  

Takže teď pracujeme na tom, aby se hormony sladily a pokud se to podaří, zkusíme jí ještě jednou nakrýt ( i proto, že by březost a porod mohly pomoci k tomu, aby se hormony upravily tak, jak mají být ). Pokud se léčba nepodaří, budeme jí muset nechat sterilizovat, protože tento stav je pro organismus dlohodobě neúnosný, nadměrně jej zatěžuje a opotřebovává. Jednoduše řečeno - ona je tak aktivní, jakoby zrychlená s "naspeedovaná" s minimem odpočinku a spánku, že by se rychle opotřebovala, dříve by zestárnula a umřela. Samozřejmě v tuto dobu tu není nějaké aktuální riziko, ale musíme už teď počítat, že bude jednou stará a se snažit o to, aby to stáří bylo co nejvíce pohodové a pokud možno bez zdravotních komplikací.

Takže nyní se už nějakou dobu kontroluje, jakou hladinu mají jednotlivé hormony během pohavního cyklu a podle toho se rozhodneme, co bude dál. Škoda je, že teď se s větší pravděpodobností krýt nebude moci, i když se zdá, že léčba zafungovala.... An začala asi díky terapii hárat skoro o měsíc dříve a nelze tím pádem ověřit, zda je zlepšení dílem přetrvávajícího vlivu injekcí a nebo se stav upravil, protože se podařilo "organismus" vyladit.

 

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode