20.3.2010 jsme byli na coursingu v Liberci

21.03.2010 08:21

..tak jsme holčičkám po delší době udělali radost a přihlásili je na coursingové tréningové běhy do Liberce. Počasí sice pro nás lidi nebylo nic moc, jemně mrholilo,ba i místy pršelo, bylo vlhko a vlezlo, naštestí ale celkem teplo - pro pejsky bylo ale výborně, nebylo jim alespoň horko.

Holky jsme nechali běžet dvakrát a jediné Ageleence se podařilo běžet bez chyb oba běhy. Drumy moc kombinovala a  špekulovala,

má ve zvyku hodně si zkracovat cestu a pokud možno bězet rovnou tam, kde je cíl, kde jí psi kořist nadeženou. Jenže se přepočítala, nadběhla si špatně a návnada se jí hodně vzdálila. Takže počkala chvíli, našla si strategické místo  a pak pomalu z prostředka dráhy běžela rovnou ke kořisti, počítla s tím, že už  nikde zahybat nebude. Nevím, neznám bodování běhu, ale tohle už asi bylo moc "promyšlené", to by asi dobré hodnocení nedostalo. Angeleenka s Týtkou hnali střapec jako o život a v cíli s ním pořádně poškubaly. Drumča sice také, ale zdálo se nám, že sama věděla, že se jí to nepovedlo a z úlovku takovou radost neměla.

Druhé kolo si Drumy dávala pozor, ale ztratila se Týtka a vypadalo, že našla jinou zajímavou věc, jakoby stopu myši nebo něco podobného, střečkovala na místě a něco hledala, střapec jí nezajímal. To nás trochu zklamalo, nechápu co se stalo ( zrovna jsem fotila, takže nevím, jak přesně a proč se ztratila ) nikdy se jí to nestalo. Ale nevadí.

Takže pochvalu dostává hlavně Angeleenka, která nasadí na střapec a běží  běží co může, nevidí neslyší, lov je její život. Jen možná škoda, že běží docela bez rozmyslu a poměrně přesně kopíruje trasu návnady. Ale její věc, my jsme rádi, že se holky proběhnou a jsou ve svém živlu, že se jim sem tam nezadaří nijak nevadí. A je také třeba na jejich obhajobu říci, že díky nedávno nejasné situaci kolem coursingu pro nechrtí plemena a pak situací u nás doma, holky dlouho dlouho neběžely a ačkoliv mají splněnou licenci, ještě jí nestihly využít.

Příští týden jsou holky přihlášené na závod "Jarní Kralupy" a tak uvidíme, jak se jim bude dařit.

Držte jim palečky :-)

 

 

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode