26.12.2009 už se začínají rýsovat povahy miminek

27.12.2009 13:18

... naše šteňátka se už začínají projevovat jako pesani, už nejsou jen jednolitá černobílá kopa pacek, oušek a bříšek, ale zažínají se projevovat povahy.

Balboo Lio ( Balbík. Macek) , první narozený kluk, stále největší a zatím se chová jako pěkná bačkora a veliký mazlílek. Napapá se, zaleze si k mamince a nebo, pokud jsme u nich my, tak ještě lépe k nám na klín nebo do nohavice a tak podobně a spokojeně si hajá. Je mu jedno, jestli po něm někdo šlape nebo ho strká, prostě si v klidu leží a roste.  Když náhodou usne sám, probere se a honem hledá, ke komu se přitulit.

Bea  beauty face ( Beinka, Ksichtík ) se moc neprojevuje, není nijak výrazně samostatná ani mazlivá, ani u papání není moc divoká, u maminky se nechá klidně odstrčit a nevzteká se, u krmení z láhve je taková pomalá, než se rozmyslí, jestli chce nebo nechce...

Boyce Lio - ( Bojsík, Nenasyta ) je teda dárek. ten je spokojený jen s plným pupíkem. Nikdy jsem se nesetkala se žravějším štěnětem. Když je čas krmení, spustí "alarm" ječí a ječí a ječí... tak dlouho, dokud se nenapápne až k prasknutí. A to fakt doslova. Ještě nikdy nedostal napít tolik, až by se sám pustil flašky. Prostě nemáme odvahu, bojíme se, že by ho jeho chuť zabila. Opravdu. S odpuštěním - se nachlastá tak moc, že leží jako nafouklá žába, nemůže se skoro ani odrážet nohama, začne hekat -  protože je fakt přeplněný a asi ho tlačí pupík - a heká dokud nenajde takovou polohu ke spánku, že se o někoho opře, odlehčí bříšku a může spokojeně usnout. Pak se ani nehne a může se kolem něho dít cokoliv.    Řeknete si, že mu nemáme dát tolik - ale to nejde, jeho ječení, když se nezalil dle svého gusta, je tak silné, že je "na zabití".  Vtipné je, že když bychom ho dali k mámě, klidně se ještě přicucne k cecíku.... Prostě se nikdy nestalo, že by neměl hlad. Dokonce ho už ve 14 dnech zajímá i jiné papaní, než mlíčko. Samozřejmě ještě nedostal, ale když Týtku krmíme z ruky a on to pak cítí a nebo i zůstane někde nějaký zapadnutý drobek, začne střečkovat a tak dlouho čuchá a snaží se, že nakonec něco najde a zblajzne.

Doufejme, že jednou svého páníka nesežere.

Boone ( Buník, Barvínek )- je krásný klučina trikolorek a je ve všem napřed. První se začal stavět na nožičky, první začal dělat průzkumy, je takový agilní a pořád v pohybu. Zatím se nemusí mazlit, začne se kroutit, chce pustit a být volný. Ani papání ho nijak zvlášť nebere, pokud nemá fakt hlad, nedá si a raději jde na průzkum. Také nejčastěji spinká sám, úplně jinde, než ostatní štěnda.

Baumont  Lio ( Montík) - kdyby jen jediné štěndo leželo na zádíčkách s vyvaleným pupíkem, můžete se vsadit, že je to Montík. A největší blaho je hlazení na pupíku, změkne jako hadrová panenka a je vidět, že si to užívá. Má krásný něžný pohled, opře si o vás hlavičku a kouká se. Zatím vypadá, že bude opravdu požitkář.

Bella Bony - je zatím nevýrazná, jen víme, že je statečná a není hysterka. Když měla bolístku, ošetřovali jsme jí a musela chvíli spinkat sama, mimo maminku a sourozence, nevadilo jí to. Ale ani jí nevadí, když se po ní někdo válí. Mazlí se také normálně, ani se nebrání, ale zatím nijak zvlášť ho a ani nevyžaduje.

Balint bear cub - ( Méďánek, Véčko ) - je docela neohrabaný. Je to taková "krychlička", má krátké zavalité telíčko, i hlavičku má malou, ale širokou, vypadá jako býček. Jinak asi ničím nevyčnívá, jen možná k papání se má moc dobře, i když to na něm jakoby nebylo znát. To je ale krátkou postaovu, široký je stejně jako sourozenci.

...a nakonec  Bernadette Bonamy - ( Berný, Kravička ) - dá se říci, že je tělesně hodně podobná bráchovi. Také je krátká, široká a neohrabaná. Ale je to velká bojovnice, narodila se polomrtvá, křísili jsme jí, přesto se rychle vzpamatovala, přisála se k mamince a od začátku, i když nejmenší, s vervou se rvala o místo u mámy. Mysleli jsme, že na ní budeme muset dávat zvlášť pozor, aby jí ostatní "nepřeválcovali" u krmení, ale ona se o sebe dokázala postarat. Asi nebude bábovka a nebude jí všechno jedno, už teď, když se ukládá ke spánku a někdo po ní leze a drcá do ní, ohrazuje se už vrčením. Je to legrace u takové "malé ponožky", ale zatím jediná dává najevo nevoli.

 

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode