26.3.2010 Jak se mají naše psí děti

26.03.2010 09:37

...uplynul zase nějaký čásek a je tedy třeba zase říct, jak se mají štěňátka.

Krátce a výstižně - dobře, moc moc dobře.

Ale takové krátké konstatování samozřejmě nemůže stačit, takže vezmeme jednoho po druhém.

Největší pochvalu si zašlouží páníčkové Geryho ( Balinta ) Roman Štika s přítelkyní, ne ani tak za péči ( ta je smozřejmě výborná ) ale za to, že nejsou líní a ze svojí iniciativy navštěvují sourozence a přátelí se s ostatními.  Je to fajn, moc nás to těší, tak si budou moci páníkové vyměňovat zkušenosti, poznatky a porovnávat se s ostatními.

         Takže  jsme "nakousli" Geryho, tedy pardon, ne jeho :-), ale téma o něm. Je to pěkný statný pejsek, s moudrým, jakoby ustrným výrazem a krásně mu stojí ouška. A to už docela dlouho. Je zajímavé, že ostatní sourozenci na něj nejprve reagují tak, že ho koušou, dokonce i kliďas Montík a teprve až se trochu poperou, je vše v pořádku. Asi je nesmysl si myslet, že na to jsou zvyklí od mala, kdy byl nejmenší a otloukánek... ale rádi bychom věděli, proč to tak je.

Jinak je Gery hravý pejsek a společenský. Také aby nebyl, když ho k tomu páníci tak dobře vedou. Proto jsme si ho, jako všudybýlka a kamaráda ostatních sourozenců vybrali za dnešního průvodce při "návštěvách" u nich.

          Zmínili jsme už Montíka, takže o něm jako prvním: asi by šlo napsat jedním slovem - pohodář. Páníkové to o něm tvrdí: je mazílek, pohodový milý, má rád všechny lidi i pejsky. Znovu můžeme opakovat, že je dobře, že jsme se v odhadu povahy trefili, protože přesně tohle pánečkové chtěli. Jen je trošku překvapíl tím, jak jsme zmiňovali na začátku, že i on se nejprve s Gerym popral a pak terprve se kamarádil. S jinými pejsky to prý ještě neudělal. No, je to prostě bulík a ukázal, že také dokáže nečekaně vymyslet lumpárnu a ostatním nezbyde nic, než jen nechápavě koukat :-)

Jen má Montík malou -možná chybku- má jedno varlátko, co si cestuje, místo toho, aby sedělo vedle druhého, kde je jeho místo. Je ještě čas na nějaké závěry,  pravděpodobně je vše v pořádku, ale přece jenom, pozornost se tomu věnovat musí.

Tak, pomalu opustíme "všechny Černé a jednoho černobílého" ( tak se rodina Černých podepisuje v mejlíkách pro nás :-) a půjdeme se podívat na Beušku, další z miminek, které jsou v kontaktu s Gerym.

             Beuška, "naše" křehká květinka. Tedy, jen tak vypadá, jinak je to nezbeda a nic jí nedokáže zbavit její stále výborné nálady, hravosti a energie. Ani dlouho trvající průjmové příhody, o kterých jsme psali. Teď je už v pořádku, naposledy průjmovala asi před třemi týdny , jen chvíli a byla to reakce na odčervení. Naštěstí se o ní dobře starají, takže roste dobře, krásní a už téměř dohnala váhu ostatních. Zlobí parťačku Laru, včera si při hře s ní vyrazila zoubek. Naštěstí ještě první zub :-) A ještě něco - umí krásně stát v postoji. Za to teda patří pochvala hlavně páníkům, ale bulíčci  ( a nejen oni ) jsou rádi chválení a tak jí to jistě udělá radost.

Tím se s Beou rozloučíme a další kroky našeho průvodce Geryho nás zavedou k Bony.       

              Bony se nezměnila, je to stále čert s tváří andílka. Návštěva Geryho byla pro ní a její pánečku  nejprve trochu stresující záležitost. A to proto, že si Bony vykoledovala "výprask", jestli se tomu tak dá říct, Nebylo to neadekvátní,  ona prostě někdy musí dostat za vyučenou.Od mala je hodně drzá a myslí si, že je mistr světa a pán zeměkoule. Na Geryho se vrhla se vší vervou, domluvy nepomáhaly - a  že se pánečka snažila, protože nechtěla před návštěvou tropit scény - ale nakonec prostě musela použít důraznější výchovný prostředek. Toto nám Gery ovšem neprozradil, je to přece pravý gentleman, pochlubila se sama pánečka :-). Ale abychom Bony jen nepomlouvali, je moc chytrá a učenlivá, šikovná a vyrtvalá, pánečka si jí za toto pochvaluje, jen by byla raději, kdyby Bony méně používala svou hlavičku a neprosazovala tak často svou vůli.

        Pánečko Evo, jsme rádi, že máš Bony právě Ty, i když jsi chtěla hodnou  milou holku, jako je Týtka. Děkujem, že se jí tak věnuješ a dobře vychováváš, vy dvě - s tvými zkušenostmi, s bulí náturou - jistě zvládnete dobu dospívání a zlobení, než Bony vyroste v rozumnou  klidnou dámu.

Tak necháme čertíka Bony zlobit a ještě nám Gery poví o Berný ( Bernadette ), s tou si ještě nedávno hrál, než odjela do Španělska a jistě na ní ještě občas vzpomíná.

                  Berny je teď v teple, v lepším počasí, než mají sourozenci tady, i když v létě jim možná bude v duchu závidět chladnější počasí. Už než odjela, bylo stále jasnější, že je jedna z těch přítulnějších z vrhu, nejraději byla a je na někom "nalepená". Když to nejde s člověkem, tak alespoň s parťákem ze smečky. Nejraději si hraje s dětmi, u nás s malou Kristínkou, teď, v novém domově, s dcerkou páníků.  Také poctivě trénuje postoje a předvádění, má sice času dost, vystavovat se bude poprvé až v září, ale jak se říká - těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Už se jí také konečně začala stavět ouška, doufejmě, že s nimi nebudou problémy a budou stát, jak mají. Byla by škoda, aby zůstala klapouchá, roste moc pěkně. Ale to si páníkové jistě ohlídají. Teď se jen těšíme na další zprávičky od páníků, kteří teď nemají moc času, protože s příchodem Berný  už bylo potřeba trochu přebudovat bydlení, takže teď páníkové po práci zedničí a staví, aby bylo u nich doma všem fajn.

                  Tak, teď Geryho propustíme si hrát, jistě už ho průvodcovství nebaví a raději se proběhne. K Boonovi a Britovi ( Balbo ) vás vezmeme sami.

                      Brit, resp. jeho páník - samozřejmě- nám zrovna poslal fotku, na které se chlubí svým úlovkem divočáka. No, je to malý vejtaha ( Brit, ne páník :-) ), je jasné, že nic ještě neulovil, leda tak kus masa nebo kůže, ale tvářit se důležitě už tedy umí moc dobře. Ale abychom mu nekřivdili, na lov je ještě malý i když  by asi si troufnul, ale páneček má rozum a nejprve ho to musí naučit, aby se nic nestalo. A prý je Brit moc šikovný, učenlivý, není rapl a nebojí se. Akorát zabíjí i doma - a to křesla, podušky a podobně. No, většinu roku bydlí s páníky na hájence, tam to prý zase tak nevadí. Má se kluk dobře, jen co je pravda :-) Držíme palečky při učení. Aby mu to šlo,což je pro Brita obzvlášť důležité. Neobstát na výstavě znamená tak leda nedostat piškotky a chvíli koukat na kyselé obličeje páníků, ale neobstát na lovu.... to je velký průšvih a může jít i o život. Brite, uč se dobře, dávej pozor a hlavně přemýšlej!

                   Poslední ze sourozenců je Boon. O něm máme stále méně zpráv. Tedy, zprávy máme, po telefonu, pánečka je ještě pořád tak moc vytížená, že je ráda, když si chvilku odpočine a na posílání fotek jí nezbývá kdy. A také je pravda, že z našich  návštěv několikrát sešlo, jednou nemohla pánečka, jednou my... ale to nevadí, důležité je, že je všechno v pořádku. Kluk nám roste, dělá radost,má i psího kamaráda, který ho sem tam usměrní, má děti, které má rád a oni jeho a ještě má i babičku, která nad všemi bdí, když pánečka nemá čas.  Boon si běhá  po domě a zahradě, výchovné lekce také zvládá, takže jsme klidní a natěšení, až se opravdu nic nestane a konečně se sejdeme.

 

...takže tolik o našich miminkách. Teď už jsou to tedy výrostci, ale pro nás zůstavají pořád těmi našemi malými miminky. Ať se jim i nadále daří a jejich páníci ať z nich mají jen a jen radost. ( sice jim to přejeme po několikáté, ale když to budeme pořád opakovat, třeba to "tam nahoře" bude vyslyšeno a stane se tak )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode