30.11.2009 Týtečka finišuje

26.03.2010 16:58

 

...jako parní lokomotiva, tak pomalu a supějící se blíží k termínu, kdy porodí štěňátka. Má obrovský pupík, už je na ní poznat  jiná - široká chůze, a málokdy popoběhne. Má problémy s udržením moči, teď už i v klidu, když leží. Stačí sebemenší pohyb teče to ven. Takže pereme a pereme a čistíme. Zpočátku z toho byla moc nervozní, cítila, že se počurala a ví, že se to nesmí, takže se tvářila hodně provinile.... ale už je to tak časté, a my jí samozřejmě nehubujeme, takže už to neřeší. Také začíná být protivná na psí návštěvy, ohrazuje se, když si s ní někdo chce hrát a moc dotírá. Pokud je to pro ní už opravdu neúnosné, ukáže i zoubky. Ne příliš zle, ale jasně ukáže, kde je mez. Takovou Týtečku neznáme, uvidíme, jak se bude chovat k holkám, až budou mimi na světě.

Holky - Drumy i An se k nastávající mamině chovají velmi opatrně, Drumy po ní dokonce ani neleze. Nevíme, jestli si Týtčin stav tak "uvědomuje", ale za normálníhch okolností si na ni často lehá a teď už skoro měsíc ani jednou. Angelee se zase s Týtkou nepřetahuje, prostě jí nechá klacek a je to. Pravda, už delší dobu si Týtek tak divoce nehraje, ale i při náznku se An zklidní a hračku jí nechá. Moc to nechápeme, jestli jsou, jak bychom zlidštěně řekli, ohleduplné a nebo prostě není protivník a tím pádem hra není zábavná.  Každopádně je bezvadné pozorovat, jaký vliv má na smečku březost jedné z nich.

Když byla březí Angelee, nebylo to tak markantní, protože ona je vůdkyně smečky a ke hře většinou vybízí ona. A když neměla chuť, tak se nic nedělo a holky to tak braly.

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode