5.10.2011 na návštěvě u Boona

05.10.2011 23:38

...po dlouhém více než roku jsme zase viděli našeho pejska z vrhu "B" Boona. Tak dlouho jsme se chystali se sejít s pánečkou a stále nám to nějak nevycházelo, až se konečně zadařilo a my se jeli podívat, jak se má a zda je všechno v pořádku tak, jak nám pánečka říká.

Hned jak jsme přijeli ke vrátkům, Boon i jeho kamarád bulíček Zigy nás nejprve chtěli vyděsit štěkotem a řevem... ale my, znalí bulí povahy a jejich "hlídání", jsme dobře věděli jak se věci mají, a že se moc těší na návštěvu a pomazlení. Takže jsme neohroženě skrkali prsty přes plot, abychom si je mohli pohladit hned, než nám přišla otevřít pánečka.

Když nás pustila dovnitř, hned nás kluci po bulíkovsku vítali, museli jsme jen dávat pozor na dcerky, přece jen děti, se kterými bydlí kluci jsou o dost větší a stabilnější :-). A musímě oběma klukům vyseknout pochvalu, že se chovali k dcerkám hodně umírněně - na to že tak malé prcky moc neznají, být s nimi chvíli déle, nebála bych se holky nechat volně běhat se psy.

Tak jsme zjistili, že se kluci mají opravdu dobře, skutečně se nervou, jen se škádlí ( když jsme byli s nimi my, Bonn je žárlivec a tak odháněl Zigyho, aby se s námi on nemazlil a i když se Zigy bránil a ohrazoval, přesto se jejich bojůvka nezvrhla ve rvačku a bylo znát, že se kluci respektují. Také je má pánečka dobře zvládnuté a dokonce jsme viděli, že i synek ví, jak na ně, aby poslechli a uklidnili se. Naštěstí je Zigy roumný, starší a není dominantní, takže Boonyho vybídky ke hrám a "útoky", když se mu něco nelíbí moc neřeší a maximálně po něm cvakne. A buď odejde a nebo Boon dá pokoj. )

Jak jsme psali nedávno, kluci měli trochu problém s tím, že měli do nedávna jen jednu boudu ( druhou ani nepotřebovali ), tak jme viděli, že už mají bezvadnou i boudu druhou - pánečka říkala, že ale blbounci stejně chrní spolu v jedné. Co čekat od bulíků, že?

Oba psi jsou v dobré kondici, i když Zigy byl zrovna poštípaný od blech- trumpeta loví ježky a asi si ulovil i blechy. Takže po našem odjezdu čekala pesany koupel a sprej a podobné procedury :-)

Byli jsme rádi, že jsme zase "své" štěndo mohli vidět a přesvědčit se, že se má stále dobře a je o něj dobře postaráno. Udělali jsme pár fotek, jak kluk po roce vypadá. Je hodně po Týtce, on na rozdíl od Geryho nebo Montíka není ještě "hotový", pravděpodobně ani nebude tak veliký a mohutný jako bráchové, kteří jsou spíš po tátovi, ale bude dalmatinského typu po mámě. Ale má silnou, dobře stavěnou kostru a elegantní hlavu s kupodivu chytrým a bystrým výrazem ( to rozhodně nemá po mamince :-)  )   

Na fotky se můžete podívat do Boonovy galerie - "odchovy" - "vrh "B"" -  "Boon..."

 

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode