vrh F

12.12.2017 01:46

...Tak se nám to narodilo. Dne 11.12.2017 přišel na svět plánovaný vrh F. Byl to dlouhý a vysilující porod. Vzhledem k tomu, že jsme absolvovali jen sono pro potvrzení březosti, kde nám pan doktor řekl dva až tři plody, nevěděli jsme co nás čeká. Pár dní před porodem však velikost Nanndy nasvědčovala tomu, že počet štěňat sdělený panem doktorem se nás týkat nebude a bude jich podstatně více.

Samotný porod začal odchodem zátky 63.den březosti v 0.30h. První štěně se podívalo na svět v 9.05h, druhé následovalo 9.40h a třetí 10.40h, zde jsme měli dle sona končit avšak velikost břicha tomu ještě nenasvědčovala.

Nastala čtyřhodinová pauza než k nám ve 14.25h přišlo další stěně a hned pět minut po něm další, v 15.15h další, bohužel mrtvě narozená psí slečna, v 15.45h další živé štěňátko, v 17.00h další a bohužel pro nás poslední živé téhož dne.

Dle prasknutého plodového obalu jsme věděli, že tam ještě jedno je, leč s přibývajícím časem Nanndě docházeli síly a slábly stahy, nezbývalo nám než se vydat na veterinu, udělat kontrolní rentgen, který ukázal vevnitř ještě dva plody. Takže za pomoci živin a oxytocinu se nám povedlo porodit jedno štěně  přirozeně, bohužel už také nebylo životné stejně jako druhé zbývající,které i přes druhou druhou dávku oxytocinu nebyla Nannda schopna už porodit a usínala mi vyčerpaním na klíně, muselo býti přikročeno k císařskému řezu, který jak se zdá je zatím bez komplikací a tímto bych rád poděkoval Veterině Poděbradská za dobře odvedenou práci.

Z veteriny jsme ojížděli cca 0.30h následujícího dne, tedy po 24h porodu se skórem sedmi živých a třech mrtvých.

© 2008 - 2013 Nature of Unique

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode